Mateřské centrum Klubíčko chce rozšířit své aktivity

09.02.2016 09:58

Cheb – Rozšířit své aktivity by v budoucnu chtělo Mateřské centrum Klubíčko Cheb.

MATEŘSKÉ CENTRUM KLUBÍČKO v Chebu chce v budoucnu rozšiřovat své aktivity. K tomu mu ale chybí odpovídající prostory.Autor: MC Klubíčko Cheb

V současné době má schválené dva projekty, které jsou podpořené z Evropského sociálního fondu. Rodiče by tak mohli využívat program Dětská skupina, který doplní nedostatečnou kapacitu zařízení péče o děti od jednoho roku do tří let. Druhým programem je Dětský klub. Problémem ale je fakt, že Klubíčko nemá dostatečné prostory pro to, aby mohlo svou činnost rozšiřovat naplno. I z tohoto důvodu se v rámci Sítě mateřských center uskutečnilo v Chebu setkání u kulatého stolu.


„Už rok sháníme vhodné prostory," uvedla Martina Paboučková z Klubíčka s tím, že na akci se setkali rodiče, klienti mateřského centra, zástupci města Chebu i náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák. „Podařilo se nám totiž získat finanční prostředky na otevření Dětské skupiny. Budova v Karlově ulici, ve které nyní sídlíme, nám ale nedovolí tuto aktivitu vykonávat ve větší kapacitě," řekla. Mateřské centrum se snažilo najít proto odpovídající prostory. „Ucházeli jsme se o pronájem prostor bývalé mateřské školy v ulici Přemysla Otakara s cílem zřídit zde centrum neziskových organizací a dům multigenerační výměny." Vyžití by zde přitom nenašli jen rodiče a malé děti, ale také dospívající mládež a senioři, kteří by mohli děti zasvětit do ručních prací.


„Objekt, který jsme si vybrali, splňuje všechna nařízení a vyhlášky potřebné k zřízení Dětské skupiny a aktivit pro rodiče s malými dětmi," uvedla Martina Paboučková. Klubíčko ale objekt s největší pravděpodobností nedostane, protože o stejnou budovu má zájem sociální zařízení.
Své snahy ale chebské mateřské centrum nevzdává. „Zástupci města nás ujistili, že nejenže naše aktivity vítají, ale také že nám pomohou v hledání vhodných prostor, které by nám umožnily rozšiřovat služby pro rodiny s malými dětmi," dodala Martina Paboučková.

Autor: Jana Bežáková
Zdroj: https://chebsky.denik.cz/zpravy_region/materske-centrum-klubicko-chce-rozsirit-sve-aktivity-20160209.html

 

Zdroj: https://chebsky.denik.cz/

Zpět